Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 01:09

Τελευταία Νέα

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Απρίλιος - Συμβουλές

Απρίλιος

Εργασίες του μήνα

p6270050-web

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ την κοπριά και το φυτικό κόμποστ για το λίπασμα των κήπων και αναμείξτε τα με το χώμα του λάκκου πριν φυτέψετε τους σπόρους.

ΣΚΑΛΙΣΤΕ για να ελέγξετε τα ζιζάνια, να σπάσετε την κρούστα του χώματος και να εξασφαλίσετε αερισμό στη γη. Ανανεώστε την εδαφοκάλυψη (κοπριά και άχυρα) ανάμεσα στις σειρές των φυτών και ρίξτε λίγο λίπασμα στην άκρη, στα φυτά που έχετε φυτέψει από τον Μάρτιο.

ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ στον κήπο όταν τα φύλλα είναι βρεγμένα, ώστε να αποφύγετε την εξάπλωση ασθενειών.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ το χώμα σε γαρδένιες, καμέλιες και μπιγκόνιες με κάποιο άλλο το οποίο θα είναι εμπλουτισμένο με τύρφη και σίδηρο, για να φύγει το πλεόνασμα ασβεστίου και αλάτων που έχει συσωρευτεί με το πότισμα.

ΕΛΕΓΞΤΕ την περιοχή για σαλιγκάρια. Τα μαρούλια είναι η αδυναμία τους και μπορούν να «εξαφανίσουν» τη νέα σπορά.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ τα φοινικοειδή (π.χ. φοίνικες, γιούκα) από το σκαθάρι των φοινίκων ή τον κόκκινο ρυγχωτό κάνθαρο, που μπορεί να τα αφανίσει σε λίγες εβδομάδες.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ το ψέκασμα με χαλκούχα σκευάσματα σε εσπεριδοειδή, κυρίως εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχουν μύκητες κορυφοξήρας ή ίσκας.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τα βαθιά οργώματα γύρω από τις λεμονιές, γιατί μένουν εκτεθειμένες σε μύκητες που μπορεί να τις καταστρέψουν. 

 Τι σπέρνετε & τι φυτεύετετε

ΑΥΤΗ Η ΕΠΟΧΗ είναι ιδανική για να σπείρετε σε εξωτερικό χώρο αγγούρι, καλαμπόκι, κολοκυθάκια, μπάμιες, ντομάτες, πιπεριές, καρπούζια και πεπόνια.

ΜΕΤΑΦΥΤΕΨΤΕ μπάμιες, καλαμπόκι και αναρριχητικές φασολιές, που ανεβαίνουν γρήγορα, για να αποφύγετε τη σκιά στα υπόλοιπα φυτά. Υπολογίστε δύο σειρές καλαμποκιού, για να εξασφαλίσετε καλύτερη επικονίαση. Υστερα από 2-3 εβδομάδες, ξεκινήστε να φυτεύετε για δεύτερη φορά φασόλια, γίγαντες, καλαμπόκι και κολοκύθια.

Η ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ πρέπει να γίνεται τις δροσερές ώρες της μέρας και πάντα με μπά¬λα χώματος γύρω από τη ρίζα του μικρού φυτού.

ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ σπόροι, κλείστε τους σε αεροστεγή δοχεία, ώστε να μείνουν φρέσκοι και για τον επόμενο χρόνο. Οι σπόροι των λαχανικών μπορούν να διατηρηθούν καλύτερα στο κάτω ράφι του ψυγείου.

ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΙΤΡΙΝΙΣΕΙ και ξεραθεί το γκαζόν σας σε με¬ρικά σημεία, μπορείτε να ξανασπείρετε πριν αρχίσουν οι μεγάλες ζέστες. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να σκάψετε τοπικά, να αφαιρέσετε το ξερό γρασίδι και να αερίσετε καλά το χώμα με λίγο σκάψιμο πριν ρίξετε τους σπόρους.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ να ρίχνετε λίπασμα στο γκαζόν για 20 μέρες και ποτίζετε καλά.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ να ξεριζώνετε κάθε δύο με τρεις μέρες τα αγριόχορτα που φυτρώνουν μέσα στο γκαζόν.

ΦΥΤΕΨΤΕ όλα τα ανοιξιάτικα: πετούνια, σουρφίνια, γκαιλάρδια, μπιγκόνια, παγκρέτα και οινοθήρα με μικρά μοβ λουλούδια, η οποία εξαπλώνεται γρήγορα στα παρτέρια.

 Τι απολαμβάνετε

ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ για πρώιμα λαχανικά, όπως αρακάς, κρεμμύδι, κουκιά, σπανάκι, αλλά και φράουλες. 

ΟΙ ΚΗΠΟΙ θα γεμίσουν με όλα τα μοβ: πασχαλιές που φημίζονται για την αντοχή τους, κουτσουπιές που γεμίζουν με μοβ άνθη τους δρόμους και αναρριχώμενες γλιτσίνιες που αναπτύσσονται γρήγορα αλλά θέλουν κλάδεμα τον χειμώνα για να πετάξουν τώρα τα λουλούδια τους (στη σειρά Νοικοκυρές σε Απόγνωση, ό¬λες οι συστάδες ήταν από γλιτσίνιες, γι' αυτό και ο δρόμος λεγόταν Wisteria Lane από το επιστημονικό τους όνομα «wisteria sinensis»).

ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ βραχόκηπους ανθίζει η σαξιφράγκα, αλλά και η αρμέρια. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και φουντώνουν γρήγορα δημιουργώντας ένα χαμηλό γρασίδι.

ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ η ανθοφορία θα πρέπει να ρίξετε ξανά λίπασμα στις αζαλέες. Προσοχή στην αραίωση, γιατί οι ρίζες τους είναι επιφανειακές και μπορεί να καούν.

ΚΛΑΔΕΨΤΕ τις ορτανσίες και αραιώστε το πότισμά τους.

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ η ανθοφορία των βολβών (φρέζιες, κρόκοι, ζουμπούλια), τα φύλλα τους θα αρχίσουν να κιτρινίζουν. Ρίξτε τους λίγο τελευταίο λίπασμα και αφήστε τα να ξεραθούν τελείως πριν τους απομακρύνετε από τις γλάστρες.

ΚΟΨΤΕ τις κορυφές από τα χρυσάνθεμα και βάλτε τες σε ένα βάζο με νερό. Θα βγάλουν γρήγορα ρίζες και μπορείτε να τις ξαναφυτέψετε σαν νέα φυτά.

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ την επαναληπτική δόση λιπάσματος στο γκαζόν, θυμηθείτε να του κάνετε ένα καλό κούρεμα.

Read 75753 times Last modified on Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 01:15

Μαυρίδης Δ. Μ.Ε.Π.Ε.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

Δενδρύλλια, Καρυδιές, Καρυδιές Καλιφόρνιας, Καρυδιές Τσάντλερ, Kαρυδιές Chandler, Kαρυδιές Φρανκέτ, Kαρυδιές FRANQUETTE, Kαρυδιές Φερνόρ, Kαρυδιές Fernor, Καλλιέργεια Καρυδιάς, Φυτώρια, Λιπάσματα, Σπόροι, Φυτά

Χρήσιμα

Που βρισκόμαστε

1ο χλμ. Επαρχ. οδού Ζυγού - Πετεινού

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info [at] mavridisagro.gr

Τηλέφωνο: 25410 - 73096 / 92272

Τηλεομοιοτυπία: 25410 92282

Κινητό: 6944544087

To παρόν website φιλοξενείται και υποστηρίζεται από την JustHost.gr